Industriens Pension kåret som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab

Industriens Pension, hvor mange medlemmer af Dansk El-Forbund har pensionsordning, er for tredje gang på blot otte år blevet kåret som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab

Adm. direktør i Industriens Pension Laila Mortensen får overrakt prisen af redaktør på FinansWatch Mette Mandrup (tv) og partner i EY Financial Services Allan Lunde Pedersen (th).

Høje afkast til medlemmerne og lave driftsomkostninger. Denne cocktail er forklaringen på, at Industriens Pension har modtaget prisen som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab 2023.

Prisen er netop blevet uddelt på konferencen Årets Finansvirksomhed, som FinansWatch og EY hvert år afholder for at sætte fokus på de mest veldrevne finansvirksomheder.

Industriens Pension vandt også prisen som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab i 2017 og 2019, og adm. direktør Laila Mortensen er glad og stolt over kåringen.

- Vi er rigtig glade for anerkendelsen af vores resultater. Jeg er først og fremmest glad for, at medlemmerne har fået attraktive afkast på den lange bane. Det er via det lange seje træk, at vi for alvor skaber værdi for medlemmerne, og her ser tallene rigtig solide ud, siger Laila Mortensen.

Attraktive afkast

Hun henviser bl.a. til, at Industriens Pension over en 10-årig periode har leveret et gennemsnitligt afkast 6,5 procent om året på tværs af alle aldersgrupper. Og siden Industriens Pension som nyetableret selskab fik de første indbetalinger i 1993, har det gennemsnitlige afkast fra de samlede investeringer på tværs af aldersgrupper været 8,5 procent årligt i den 30-årige periode. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen.

På konferencen om Årets Finansvirksomhed forklarede partner i EY Financial Services, Allan Lunde Pedersen, at prisen bl.a. skyldes, at Industriens Pension gennem flere år har leveret et af branchens absolut bedste afkast og samtidig har leveret de laveste administrationsomkostninger pr. medlem.

Prisregn til Industriens Pension

Kåringen som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab kommer i kølvandet på en lang række markante priser til Industriens Pension det seneste år. Siden forrige sommer har Industriens Pension bl.a. vundet følgende priser:

  • Konsulenthuset Loyalty Group har bl.a. på baggrund af en stor medlemsundersøgelse i de seneste to år i træk kåret Industriens Pension som det pensionsselskab i Danmark, der har branchens mest tilfredse kunder.
  • I slutningen af 2022 vandt Industriens Pension flere investeringerpriser ved den internationale prisuddeling IPE Conference & Awards, herunder prisen for bedste europæiske arbejdsmarkedspensionsselskab 2022 (”Multi-Employer Pension Fund”).
  • Industriens Pension vandt i november sidste år både hovedprisen for den bedste samlede kundeservice samt prisen for bedste serviceorganisation ved Kundeserviceaward 2022.
  • Industriens Pension blev – ligeledes i november - kåret af FinansWatch og Wilke som pensionsselskabet med branchens bedste image.
  • I oktober sidste år modtog Industriens Pension prisen som ’årets digitale pensionsselskab’ – i øvrigt for andet år i træk. Derudover vandt selskabet også prisen for bedste digitale kundeløsninger.
  • I september 2022 blev Industriens Pension i kåret som årets globale investor i infrastruktur af organisationen Investment & Pensions Europe.